Status

Hej Små venner ❤️ 
Her kommer en lille status - den første en denne strøm af statusser, der kommer til at lande hos jer ca. en gang om måneden.
Jeg vil meget gerne have en enkelt sætning tilbage om hvad der ligegyldigt at læse om, hvad der gav mening og hvad der manglede.

Nu til hvad der er sket siden sidst.

Tekstilrevolutionen/STII
TR og STII har fået kernefortællinger og den for tekstilrevolutionen er kommet på los nettos.
I forhold til tænketanksprojektet har jeg lagt en føler ud hos vores venner. Det lyder som om de offentlige bider på og rigtig gerne vil lege med, mens de store brands er mere afholdende.
Jeg er også begyndt at snakke med en masse der ved noget om branchen, så jeg bliver klogere og så folk bedre ved hvem vi er og hvad vi laver. 

Bog
Skrevet til forskellige uddannelsesinstitutioner, fag- og brancheforeninger om de har lyst til at gøre noget spændende med bogen - lægge den på pensumlisten eller give den ud til deres medlemmer. Der er ikke så meget respons, men vi giver det en tur mere nr bogen er færdig - så er der noget mere konkret for dem at tage stilling til.

DTU projekt
Inhentet oplysninger fra nogle af vores samarbejdspartnere, selvom det ikke altid er så præcists som det ville være i den ideelle verden. Jeg tror på at de gode DTU'ere kan få noget ud af det alligevel. I baghovedet har jeg ideen om at gøre det til en ting - lave analyser af tekstilvirksomheders udledninger, som de kan offentliggøre. Credit til Solgunn for at spille idé-bold. Det ligger lidt længere fremme på tidslinien.

Cirkulær tekstil challence
Der er skrevet 2 ansøgninger, så der er mulighed for at vinde 25.000, men mere spændende ville det være hvis vi kunne være aftagere på tekstil fra Købehavns Kommune og Region Hovedstaden og sælge det som TRÆVL eller sende det til Stockholm for at blive tryllet til viskose, der kan blive til lagener eller noget andet.

SoMe strategi
Der begynder lige så stille at blive en plan til. Jeg arbejder stadig med hvor hvad skal ud og hvordan jeg ikke kommer til at bruge for evigt på det. Jeg tænker at det kunne blive en kommunikationspraktikants opgave at tage styringen her.

Designskolen
Vi har haft 2 grupper designstuderende på Tekstilrevolutionen/STII. De var glade og lavede et godt stykke arbejde. Vi har fået snakket nogle ting igennem og er kommet fremt til at det er industrien, vi skal have fat i. Vi har også fundet ud af at vi har travlt, særligt med at få den bog skudt afsted. 
Vi mangler en kommunikationsansvarlig men mon ikke det kommer snart? 

Små projekter
-WEB: 
Små justeringer 
Rettelse af hvad vi mener med samarbejde - det skulle forhåbenlig tage toppen af opkald/mails fra "bæredygtige" initiativer, der gerne vil have raba...et samarbejde op at køre.
Nu laver vi foredrag og moderer debatter - og det er på web
Man kan være medlem af Tekstilrevolutionen. Vi har allerede 3 medlemmer: Makershirt, Simple Tee og TRÆVL (De har fået 100% rabat på deres medlemskab som tak for at Makershirt har sponsoreret hele gildet)

-Kemi: 
Printerkemikalier og SINCOM/32E (kompresolie) skal samles i lukkede beholdere og på genbrugspladsen (Med etiketter på hvad det er). Vi finder nogle store beholdere, så vi ikke skal derned (og betale) hele tiden.

Hvad skal der stå på beholdere:
-------------------------------------------
Printervæske. indeholder følgende farlige stoffer (CAS nummer):
Diethylenglycoldiethylether: (112-36-7)
γ-butyrolacton: (96-48-0)
Metylmetakrylat: (80-62-6)
-------------------------------------------
SINCOM/32E Kompresolie
-------------------------------------------

Hvad sker der så nu? 
Nu skal vi have de store virksomheder til at være vores advisory board på tænketanken, have et samarbejde med de offentlige instanser (miljøstyrelsen er allerede interesserede), og køre bogen i stilling.
Henriette (underviser på Designskolen for vores to grupper af studerende) mener at der er masser af penge at hente til projekter og det skal vi snart snakke med hende om. Hun er mega sej og vil gerne køre os i stilling til at skubbe til industrien, så det er fabelagtigt!

Hvad sker der ude i verden?
Jeudan gr snart i gang med at kigge på skrald - i slutningen af året eller i starten af det næste går de i gang, så der sker ting :D

Ny tankegang in town. Det er ikke nok at måle vandaftryk. Det skal sættes op i forhold til om mn bruger det hvor der er vandmangel. Det giver sygt god mening. Hvad betyder det for os? Vi har fået at vide at Neutral t-shirts bliver produceret omkring Coimbatore by i Sydindien, hvor der i juni var vandkrise. Jeg har ikke kunne finde nyere artikler om det, så jeg tror at det er overstået med monsunen. 

Hvad vil jeg gerne have hjælp til?
Snak med folk om hvad vi laver - det kan være at de kender nogen, vi kan lege med.
Hvis i ser artikler eller andre nyheder, så send dem til mig. Hvis i bliver nysgerrige på noget, eller tæker "Kan det være rigtigt?" så send det til mig 😊 

Møs møs


af Markus Louie Fogde Hatting - 10:52 - 4 okt. 2019